19 juli 2019

den åttonde tärnan

Den åttonde tärnan (inbunden)

Den åttonde tärnan av Eva Frantz vann jag i en utlottning som Schildts & Söderström hade för ett bra tag sedan. Av någon anledning har den blivit liggande trots att jag uppskattat både den fristående deckaren Sommarön och första delen i serien om polisen Anna Glad, Blå villan, av samma författare. Kanske lite konstigt att välja en bok som utspelar sig i luciatid så här mitt i sommaren, men som bekant är ju sommar inget för mig. :)

I den här boken hittas en vinterbadande lärare död i vattnet. Det hela kan vara en olycka, men det går inte att säkerställa. Anna Glad och hennes nya kollega Märta börjar undersöka fallet och kommer i kontakt med en skola som ger dem dåliga vibbar. På ön där skolan ligger har det tidigare varit ett hem för ungdomar med problem. Nu är det dock elever med ambitioner inom t ex musik som befolkar skolans elevhem och de förbereder sig för året luciatåg. Det blir en deckare där dåtid och nutid vävs samman på flera olika sätt och visar på utsatthet ur olika vinklar.

Eva Frantz är en författare jag gärna vill läsa mer av för jag gillar hennes lättsamma berättarstil och själva polisarbetet får ta i princip lika mycket plats som personerna själva. Jag älskar ju när deckare är så! Anna Glad är nu singel, men lite känslor för en polis som dock befinner sig i Kanada finns där. Hon börjar hitta sin plats i den österbottniska småstaden och kollegan Märta kan nog bli en bra vapendragare framöver. Det känns som att Frantz har ett bra polispar på gång där.

2 kommentarer:

  1. Hm, det här lät ju helt klart intressant!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Frantz är bra när man känner för en deckare som inte försöker krångla till det.

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.