10 juli 2019

ger upp en bok (eller två)

Minoritetsorkestern (inbunden)

Jag vill verkligen tycka om Minoritetsorkestern av Chigozie Obioma eftersom jag älskade (verkligen älskade!) Fiskarmännen, men hundra sidor in har jag svårt att få något sammanhang och jag kämpar med språket. Kanske är det för att min koncentrationsförmåga är lite begränsad just nu, men vad det än beror på så ger jag upp den här boken. Läsning är ett nöje, inte en plikt är ju min paroll.

(Rec.ex från Ordfront)

Det vackra mysteriet (inbunden)

Louise Penny är en författare jag gett mig i kast med ett par gånger tidigare utan att lyckas komma igenom någon bok. När det här obeställda rec.exet landade i brevlådan som en överraskning fick hon förstås en chans till och det verkade ju lovande med ett avlägset och slutet kloster med munkar och en mordhistoria på det, men det är något med Pennys sätt att skriva som inte alls tilltalar mig. Det här är ju dessutom åttonde delen i serien om kommissarie Gamache och det gör att jag inte känner honom sedan tidigare och inte heller får jag något större grepp under de knappa hundra sidor som jag läser. Svenska deckare är nog mer min kopp te.

(Rec.ex från Modernista)

10 kommentarer:

 1. Fiskarmännen tyckte jag också mycket om och jag kommer nog hålla utkik efter Minoritetsorkestern på biblioteket. Penny har jag aldrig läst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker absolut att du ska ge den en chans. Den är säkert bra, men kräver som sagt mer fokus än vad jag mäktar med just nu.

   Radera
 2. Pennys böcker gillar jag, mycket :) Har dock inte kommit så långt i serien, läste precis ut fjärde delen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så olika vilka böcker man faller för! :)

   Radera
 3. Oj, jag som är så sugen på Minoritetsorkestern! Tyckte också mycket om Fiskarmännen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kanske kommer att älska Minoritetsorkestern också! Man tycker så oliks om böcker. :)

   Radera
 4. Jag har börjat på Minoritetsorkestern flera gånger och pausat. Det är en krävande bok men jag tror att jag kommer att gilla den när rätt lästillfälle kommer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket mer krävande än Fiskarmännen och definitivt mer krävande än min hjärna orkar efter en intensiv period.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.